fredag 26 juni 2009

Flädersaft

40 blomklasar
1 1/2 liter vatten
2 liter socker
2 citroner
50 g citronsyra

Skölj ev. klasarna. Koka vatten och socker. Rör ut citronsyran i lite av lagen. Häll sockerlagen över blommorna, därefter citronsyran. Sist citronerna skurna i fina skivor. Täck krukan, låt stå svalt i 5 dygn. Sila bort blommorna och citronerna. Häll på flaskor.

Jag häller saften i burkar och fryser in. Eftersom den inte blir hård som is, kan man ta med sked direkt ur burken så mycket man vill ha och ställa in resten i frysen igen.

Drink: 1 del Vodka eller Gin 2 delar saft 3 delar vatten




5 kommentarer:

  1. Tack för det fina drinkreceptet. Drinken är dock, som dansken säger; "lömsk"!

    SvaraRadera
  2. det är inte tvunget att göra enbart en drink på hela satsen..

    SvaraRadera
  3. I burkar??? Trodde du frös in i petflaskor...

    SvaraRadera
  4. det gjorde jag tidigare...
    fick burktipset av en jobbarkompis..
    som använde saften enbart till drinkar..

    SvaraRadera
  5. Låter smartare med burkar än med petflaskor...får testa det!

    SvaraRadera