
vatten
5 dl kokspad
1,25 dl ättikssprit (25%)
1,5 dl strösocker
0,5 tsk vitpepparkorn
pepparot
Tvätta rödbetorna, var försiktig med rotspets o blast o låt skalet vara på..
Koka rödbetorna i vatten tills dom är mjuka..
Skölj de färdigkokta rödbetorna i kallt vatten o ta bort skalet.
Skiva rödbetorna i halvcentimeter tjocka skivor o fyll dom på glasburkar..
Lägg en bit pepparrot i varje burk..
Sila kokspadet genom ett kaffefilter.
Koka upp en lag av kokspad ättiksprit, socker o vitpeppar.
Häll lagen var över rödbetorna och förslut burkarna väl..
Ställ på mörk sval plats.. klar att äta efter ett dygn.
Hållbar nästan ett år men så gamla blir dom inte här för dom är så otroligt goda !!!
Det ser gott ut!
SvaraRadera/K
jag lovar ..dom är jättegoda
SvaraRaderaIbland funderar jag över varför dina glasburkar aldrig tar slut.
SvaraRadera