söndag 7 mars 2010

Plankstek fisk



Värm plankan i ugnen ca 15 min.
Spritsa ut duchessepoatatis på plankan.
bryn en fin bit laxfilé på ett stekjärn.. lägg den på plankan .. lägg på några bitar stångsparris.. häll över en fisksås typ smögensås.. snitta en liten tomat, strö grovkornigt havssalt på den.. sätt in plankan i ugnen (225 grader) ca 20 min eller tills moset fått en fin färg.. ta ut plankan .. garnera med en havskräfta.. citronbitar och lite dill.. servera ett gott vitt Rieslingvin till..

9 kommentarer:

  1. Plankstek...Coolt! Sist jag åt det var i Malmö på nån restaurang som börjar på A tror jag. Ser fantastiskt ut!

    SvaraRadera
  2. Jaså !!! dom har den i malmö också !!

    SvaraRadera
  3. Jag är den lyckliga som ätit denna plankstek och kan intyga att den smakade absolut fantastiskt! Tack Kenneth!

    SvaraRadera
  4. tack själv för middagsällskapet !!

    SvaraRadera
  5. Du har alltid svar på tal min vän! : )

    SvaraRadera
  6. Vilken gourme´middag det serveras i Rya!
    I Kärda blir det spagetti med köttfärssås!
    Bon apetit!

    SvaraRadera
  7. Vattnas i mun så här på nattkröken

    SvaraRadera