torsdag 20 augusti 2009

Lammkotletter med råstekta rotfrukter och rödvinssås

4 st lammkotletter
3 st palsternacka, små
1 bit rotselleri
4 st morot, fint tärnade
4 st potatis
salt och peppar
2 msk olivolja
4 st vitlöksklyfta, finhackad
örtkrydda

Rödvinssås
1 st vitlöksklyfta, finhackad vitlöksklyftor, i tunna skivor
3 dl rött vin
salt och peppar
1 msk
Schalottenlök, finhackad
2 msk smör
1 tsk soja, mörk japansk
1 kvist timjan, bladen
1 st timjankvist, färsk
1 msk tomatpuré
2 msk vatten
1 dl kalvbuljong, fond och vatten
0,5 msk maizena
1 msk morot, fint tärnade

5 kommentarer:

  1. Gör inte lammkoletter på dom fina djuren.

    SvaraRadera
  2. nej det gör jag inte..
    köper på ICA...

    SvaraRadera
  3. Om man ska äta ska man kunna slakta...

    SvaraRadera
  4. Rätt !!
    men varför inte låta dom som är proffs göra jobbet.?.

    SvaraRadera